Sós kifli
8 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 50 dkg rétesliszt
- 50 dkg sima liszt
- 5 dkg élesztő
- fél liter tej
- 1 evőkanál só
- 25 dkg margarin
- 1.5 dl olaj
- 10 dkg sajt
- 1 tojás
Elkészítés
Az élesztőt felfuttatjuk a meleg, de nem forró tejjel. A lisztet egy nagyobb tálba tesszük, majd a felfuttatott tejjel, a sóval, a puha margarinnal, az olajjal, a sajttal, a tojással összekeverjük, majd egy órán keresztül hagyjuk kelni. Ezután 4 egyenlő részre osztjuk, cipókat formálunk belőle, és hagyjuk, hogy keljen. A cipókat kerekre nyújtjuk, 8 egyenlő cikkre osszuk minden cipót és a cikkekből kifliket formálunk. Egy nagyobb sütőedényt kivajazunk, tetejüket megkenjük tojással. Megszórhatjuk reszelt sajttal és köménymaggal is. Csak vigyázzunk, ne süssük magas hőfokon, mert elég rajta a sajt.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.